Slonići su odgojno obrazovna skupina djece u dobi od 3 do 6 godina. Početkom pedagoške godine 2021./2022.g. skupina se preselila u objekt Halugica – Spinčići.

Novi prostor djeca istražuju svakodnevno, kako unutarnji tako i vanjski te šumu koja nam je u blizini vrtića i koja djeci predstavlja veliku radost pri istraživanju.

Soba dnevnog boravka je raspoređena po centrima aktivnosti: obiteljski centar, građevni centar, centar početnog čitanja i pisanja, likovni centar, stolno – manipulativni centar, istraživački centar.

Primjećujemo veliki interes djece za prometnim aktivnostima u građevnom centru, također  djeca osmišljavaju razna staništa životinjama te se dugo zadržavaju  u igri s divljim životinjama. Slikovnice „Životinje u savani“ i „Slon i velikodušnost“ potaknule su djecu na razmišljanje i postavljanje pitanja o raznim divljim životinjama, pogotovo o slonu, (njegovoj veličini, vrsti i količini hrane koju jede, mogućnostima i načinima upotrebe njegove surle...) Svakodnevno ćemo nastaviti pratiti dječje interese, zapisivati njihova pitanja, zamisli i ideje, zajedno osmišljavati aktivnosti i poticaje zajedno s djecom kao sukreatorima odgojno - obrazovnog procesa.

Uz svakodnevne aktivnosti obilježili smo i Olimpijski dan i Zelenu čistku čišćenjem naše livade.

 

Dječji vrtić Vladimir Nazor Kastav. Sva prava pridržana