Skupina Tigrići ove godine broji 21 dijete u dobi od tri do šest godina od čega 11 dječaka i 10 djevojčica. Četvero djece stiglo nam je iz prošlogodišnje skupine Pužići dok je troje djece novoupisano. Tako je mjesec rujan protekao u zajedničkim aktivnostima upoznavanja i prilagodbe kako bi stvorili ugodnu atmosferu i osjećaj zajedništva.

                Soba dnevnog boravka obogaćena je novim materijalima i poticajima kako bi svako dijete moglo zadovoljiti svoje interese te da djeci omogući slobodu kretanja, kreativno rješavanje problema i neometanost pri izvođenju aktivnosti. U našoj sobi dnevnog boravka Tigrići igraju, stvaraju, istražuju  i zabavljaju se u  građevnom centru, likovnom centar, stolno - manipulativnom centru, svjetlosnom centru, obiteljskom centru te našoj maloj knjižnici. Kroz manipulativni centar dostupni su i razni rastresiti materijali. Cilj nam je poticati cjelokupan razvoj djeteta i stvaranje poticajne sredine uz poštivanje individualnih osobitosti svakog djeteta.

                Početkom listopada bili smo na prvom ovogodišnjem cjelodnevnom izletu. Posjetili smo Feštinsko kraljevstvo u mjestu Feštini. Uživali smo u igri bundevama, posjetili spilju te upoznali šišmiše Juru i Marka koji u njoj žive.

Nastavljamo sa istraživanjem bliže i dalje okolice vrtića te stavljamo naglasak na važnost boravka na svježem zraku i u prirodi.

 

 

Copyright © 2016-2019 Dječji vrtić Vladimir Nazor Kastav. Sva prava pridržana