ZEBRICE ISTRAŽUJU SVIJET

U novoj pedagoškoj godini 2019./2020. u skupinu „Zebrice“ upisane su tri nove djevojčice i jedan dječak. Na novoupisanu djecu sva djeca iz skupine svakodnevno obraćaju pažnju, pokazujući im gdje su potrebni predmeti i pomažući im oko svakodnevnih izazova s kojima se susreću tijekom adaptacije.

Djeca skupine „Zebrice“ krenule su u novu avanturu istraživanja planeta Zemlje. Promišljaju kako pronaći odgovore na pitanja: Gdje se nalazimo u svemiru? Što je karta svijeta, a što globus? Gdje se nalazi Hrvatska? Gdje je Europa, a gdje Afrika?

Što su kontinenti? Koliko ih ima? Koji je najveći? Gdje žive zebrice, slonovi, lavovi, a gdje tigrovi, pande i pingvini...?  Promišljaju i o tome zašto trebamo čuvati našu Zemlju.

Odgovore pokušavaju pronaći listajući i promatrajući dječje atlase svijeta (gdje živi koja životinja?), dječje enciklopedije, knjige o životinjama svijeta, atlase svijeta, proučavajući interaktivnu kartu svijeta, koja im „postavlja pitanja“ u interaktivnom kvizu. Djeca polako počinju prepoznavati slova u nazivima država na karti svijeta usporedbom s onima koja vide na velikoj slikovnoj abecedi. Također uspoređuju i kontinente na karti svijeta s drvenim predlošcima iz igre „Kontinenti svijeta“. Osmislili su i kratku slikovnicu o tome zašto je naša  Zemlja bila tužna te kako su joj prijatelji pomogli da bude ponovno sretna.

U  mjesecu listopadu organizirali smo izlet u Klanu te posjet Gradskom kazalištu lutaka u Rijeci.

Veselimo se zajedničkom istraživanju i novim izazovima koji su pred nama!

 

Odgajateljice skupine „Zebrice“

Dječji vrtić Vladimir Nazor Kastav. Sva prava pridržana