Marshmallows

Objekt Mavrica i ove je godine otvorio svoja vrata engleskoj skupini Marshmallows. Skupina za rano učenje engleskog jezika godinu je dana starija. Ove godine u skupinu je upisano sedamnaest djece, 11 dječaka i 6 djevojčica u dobi od 3 -6 godina. Petero naših prijatelja ove su godine predškolarci,a naša skupina bogatija je za četiri nova prijatelja.

Soba dnevnog boravka podijeljena je po centrima aktivnosti; likovni, mirni, obiteljski, stolno-manipulativni, centar početnog čitanja i pisanja, centar društvenih igara i građevni centar.

U svim centrima učimo, istražujemo kroz različite igre (konstruktivne, društvene, imitativne, simboličke). Simbolička i imitativna igra potiču nas da usvajamo radne navike iz svakodnevnog, praktičnog života. Manipulacija predmeta od različitih materijala (tijesto, drvo, metal itd.) potiče razvoj koordinacije ruka-oko, finu motoriku i pripremajući ih za aktivnost pisanja. U centru društvenih igara usvajamo pravila različitih igara (Čovječe ne ljuti se, Domino, Twister i dr.), stječemo vještine strpljenja, čekanja vlastitog reda, poštenja, kao i mogućnosti pobjede ali i poraza.

            Vrijeme u vrtiću koristimo i za boravak na vanjskom prostoru. Šećemo po šumi, istražujemo kako se šuma mijenja kroz različita godišnja doba i kako izgleda u različitim vremenskim uvjetima. Također upoznajemo prostor grada Kastva i njegove znamenitosti (Crekvina, Fortica…).

Kroz sve organizirane aktivnosti tokom cijelog dana dječje okruženje prožeto je engleskim jezikom koji djeca usvajaju kroz igru kao temeljnu aktivnost. Kroz zabavu, igru, ples i pjesmu jezik se savladava brzo i lako. Engleski jezik u ranoj dobi pozitivno se odražava na intelektualne sposobnosti djeteta te predstavlja dobar početak za odličan izgovor u budućnosti.

 

  

Copyright © 2016-2019 Dječji vrtić Vladimir Nazor Kastav. Sva prava pridržana