Marshmallows

...Hello to eveyone and how are you today,

We come to our Mavrica to laugh, and sing, and play...

 

Objekt Mavrica i ove je godine otvorio svoja vrata engleskoj skupini Marshmallows. Skupina za rano učenje engleskog jezika godinu je dana starija. Ove godine u skupinu je upisano dvadeset marshmallowsa, u dobi od 3 -6 godina. Skupina je bogatija za petero novih prijatelja.

Soba dnevnog boravka podijeljena je po centrima aktivnosti; likovni, mirni, obiteljski, stolno-manipulativni, centar početnog čitanja i pisanja, centar društvenih igara i građevni centar.  Raznovrsnost i stalna dostupnost materijala promovira neovisnost i autonomiju učenja kod djece. Sadržajno bogatstvo materijala nužno je jer djeci različitih interesa i razvojnih sposobnosti omogućuje različite izbore.

Marshmallowsi vrijeme u vrtiću provode i na vanjskom prostoru. Upoznajemo se sa znamenitostima grada Kastva (Fortica, Crekvina,  Žudika...), istražujemo kastavsku šumu, a često posjetimo i nogometno igralište. Boravkom na vanjskom prostoru razvijamo ekološku svijest kod djece, otkrivamo biljni i životinjski svijet šume, razvijamo spretnost, koordinaciju, motoriku, te njegujemo zavičajnost i tradicijske običaje.

Kroz aktivnosti tokom dana dječje okruženje prožeto je engleskim jezikom koji djeca usvajaju kroz igru kao temeljnu aktivnost. Kroz zabavu, igru, ples i pjesmu jezik se savladava brzo i lako. Engleski jezik u ranoj dobi pozitvno se odražava na intelektualne sposobnosti djeteta te predstavlja dobar početak za odličan izgovor u budućnosti.

Brojne su avanture ispred nas i ove pedagoške godine, te im se veselimo.

See You Later Alligator! :-)

 

Teachers from Marshmallows

Dječji vrtić Vladimir Nazor Kastav. Sva prava pridržana