Skupina Vijolice broji 14 velikih jasličara koji su s nestrpljenjem dočekali povratak u svakodnevnicu nakon dugih godišnjih odmora. Obilje zagrljaja i smijeha odzvanjali su hodnicima pri ponovnom susretu.

Vijolice su nastavile u starom ritmu s naglaskom na dodatnom poticanju samostalnosti, primjerice pri točenju vode iz vrča, potpuno samostalnom presvlačenju i sl. Njegovanjem međusobnih odnosa, osjećaja pripadnosti i prihvaćanjem, te razvijanjem empatije djeca skupine velikodušno pomažu jedni drugima u trenucima kada je pomoć za ovakve ali i druge zadaće potrebna.  Lijepo vrijeme, omogućuje nam svakodnevne šetnje našim Kastvom i istraživanje okoline u kojoj živimo. Šetnje su postale brže, pa više vremena provodimo na igralištima, Crekvini, Fortici i u šumi.

Mjesec rujan obilježio je Olimpijski dan, pa smo ga i prigodno obilježili- bijelim majicama, vježbom i igrom u pokretu.

 Istraživačke aktivnosti su nam najdraže aktivnosti, pa su ih djeca skupine i sama započela skupljanjem kestena, štapića i lišća koje koriste u istraživačkim aktivnostima unutar sobe. Za ostale aktivnosti također nikada ne nedostaje interesa, pa najavljujemo dolazak jeseni i bilježimo promjene u prirodi raznim likovnim tehnikama, prigodnim pjesmicama, pričama i slikopričama, te početnim vježbama grafomotorike.

Prvu polovicu pedagoške godine obilježava i niz rođendana koje slavimo gotovo svaki tjedan, uz ples, pjesmu i veselje!

 

Dječji vrtić Vladimir Nazor Kastav. Sva prava pridržana