Skupina „Ježići“ trenutno broji 13-ro djece. Dobili smo dvoje novih prijatelja koji su se vrlo dobro uklopili. S obzirom da su svi skinuli pelene krajem godine, nagrađeni smo s odlaskom u „veliki vrtić“, što je vidno utjecalo na „Ježiće“. Djeluju ponosno na sebe, hvale se što sve sada mogu sami učiniti, a i zelenilo koje ispunjava vanjski prostor ovog objekta, oduševio ih je. Ono što ih sada više zanima su simbolične igre, stoga smo oformili tri centra. „Centar Doktora“  , „centar  Ljepote“  i „ Majstorski centar „ . Nastavljamo sa projektom „Slikovnica srijedom“ kojeg smo nadopunili  idejom dolaska roditelja ili nonića u jutarnjim satima kako bi nam pročitali koju priču.

 U početku smo stvaranja projekta „Što je bubamara čula?“ po istoimenoj knjizi. Ideja je došla spontano čitajući priču prije popodnevnog odmora, na što su djeca  svakim danom tražila još. Tko zna gdje će nas ova priča odvesti, što ćemo sve naučiti, koje nove ideje će osvanuti. ..

Moto ove skupine je „ Pomozi mi da to učinim sam“, stoga se svakodnevne aktivnosti baziraju na poticanju urednosti sobe, samostalnosti pri presvlačenju, samoposluživanju kao i demonstraciji korištenja pribora za rad i aktivnost. Odgajatelj se trudi biti promatrač, kada treba pomagač,  a najviše model za uljudno ponašanje. Potičemo na zajedništvo jednako kao i na individualnost.

 

 

Dječji vrtić Vladimir Nazor Kastav. Sva prava pridržana