Odgojno - obrazovna skupina „Vijolice“ vrtićka je skupina koja broji 22 osmijeha. Povratak s godišnjih odmora kod djece je izazvao veselje i sreću izazvanu ponovnim okupljanjem.

Rujan i listopad mjeseci su obilježavanja rođendana u Vijolicama, pa gotovo svakodnevno slavimo rođendane i veselimo se.

Nastavili smo u starom ritmu s naglaskom na dodatno poticanje samostalnosti: sada se samoposlužujemo pri jelu i pokušavamo se potpuno samostalno presvlačiti, okretati rukave i sl. Ove godine Vijolice se, s obzirom na dob, nalaze u „burnoj“ razvojnoj fazi pa dodatno potičemo već poznata pravila naše skupine s naglaskom na međusobno uvažavanje i prihvaćanje.

Uključili smo se u projekt Crvenog križa „Sigurnije škole i vrtići“ i kao uvodnu aktivnost upoznali smo se sa žurnim službama. To je područje interesa djece koja u imitativnim igrama često imitiraju vatrogasce i policiju.

Nastavili smo s odlascima u šetnje, upoznajemo se s gradom u kojem živimo i prisjećamo se naziva dijelova grada. Najdraže mjesto nam je „vježbalište“ u šumi u kojem, osim što vježbamo, istražujemo prirodnim materijalima i proširujemo kreativnost a pri tome i boravimo na svježem zraku.

Za dobar početak pedagoške godine posjetili smo Feštinsko kraljevstvo u kojem smo istraživali špiljski svijet i proširivali osjećaj zajedništva raznim aktivnostima i druženjem.

Dječji vrtić Vladimir Nazor Kastav. Sva prava pridržana