Nalazi fizijatra 2019

Svake pedagoške godine pa tako i ove, 2019. u mjesecu studenom, fizijatar dr.Batinić, izvršio je pregled stopala i kralježnica sve djece starije od 3 godine. Svrha pregleda je procjena učestalosti poteškoća lokomotornog sustava kod djece predškolskog uzrasta.

Pregledano je 198 djece od ukupno 272 koliko ih je bilo obuhvaćeno pregledom. Od tog broja 74 djece taj dan nije bilo u vrtiću.

Pregledano je 98 djevojčica i 100 dječaka.Odstupanja od urednog nalaza ustanovljena su kod 15 djevojčica – spuštena stopala. Kod dječaka je taj broj malo veći pa su spuštena stopala ustanovljena kod 18 dječaka, od njih jedan ima i malo udubljena prsa. Preporuka fizijatra za svu djecu je sportska aktivnost a za 12 –ero je preporuka nošenja ortopedskih uložaka. Usporedbom nalaza sa prošlogodišnjom pedagoškom godinom, dolazimo do zaključka kako je ovogodišnji ukupni nalaz sve pregledane djece bolji od nalaza 2018. kao i 2017.

Analiza općenito pokazuje da deformiteti lokomotornog aparata ukazuju na potrebu pojačane odgovornosti za stvaranje boljih uvjeta za provođenje tjelesne aktivnosti, kako u vrtiću tako i izvan njega, naročito! Djecu koja na dan pregleda nisu bila u vrtiću a bilo ih je dosta (74), roditelji mogu odvesti u ordinaciju dr.Batinića, Braće Cetine 14, telefon – 264 935.

Dječji vrtić Vladimir Nazor Kastav. Sva prava pridržana